Cultuur, Idealen, Mind

Mijn schrijfontwikkeling

Foto door Ylanite Koppens op Pexels.com

Nu het einde van het jaar nadert en het einde van de pandemie helaas een mooie toekomstdroom is, verwacht ik weer (of eigenlijk: nog steeds) veel uren in huis door te brengen. Gelukkig heb ik sinds ruim een halfjaar een heel fijn huisje. Ja, er moet nog veel gebeuren, maar ik zit in ieder geval goed hier. Dat is precies de basis die ik nodig heb om mij verder te ontwikkelen in het schrijven.

Natuurlijk heb ik de afgelopen tijd geschreven. Zo ben ik een halfjaar geleden begonnen met mijn columnrubriek voor de LinkedIn-pagina van het rijksbrede inclusienetwerk League of Extraordinary People. Ook heb ik geblogd op deze blog, Groene Dromer. Hieronder vind je een overzicht van deze teksten:

Columns op LinkedIn
Een dankbare terugblik en een hoopvolle nieuwjaarswens. Op naar een inclusief 2022! (december 2021)
Het tempo van onze emancipatie bepalen wij zelf (november 2021)
Netwerken is een werkwoord (oktober 2021)
Vooruit naar die mooie inclusiedroom (september 2021)
Autonoom in onze openheid vertellen wij over onze arbeidsbijzonderheid (augustus 2021)
Met onze capaciteiten en jullie vertrouwen kunnen we ver komen (juli 2021)
“Het zijn nog altijd mensen.”​ (juni 2021)

Blogs op Groene Dromer
Herfstwandelingen door Voorburg (november 2021)
Dat overactieve brein (oktober 2021)
Herfstwandelingen door Marlot en Reigersbergen (oktober 2021)
Groene Dromer in beweging (september 2021)
Wandelfoto’s van de afgelopen tijd (juli 2021)
Daar ben ik weer! (juni 2021)

Ik vond het heerlijk om aan mijn teksten te werken! In mijn columns heb ik mijn bevlogenheid, idealisme en maatschappijkritiek verwerkt en op mijn blog had ik het over mijn wandelingen door de wijken en door het leven. Overigens bestonden de wandelberichten vooral uit foto´s, maar goed, wegdromen bij een natuurplaatje is ook iets waard.

Het vaker binnen zijn, het lezen van mooie boeken en het bezinnen op mijn leven: dit alles doet mij nog eens extra beseffen hoe graag ik schrijf. Ook heb ik interessante digitale gesprekken waarin mijn schrijfliefde ter sprake komt. Ik weet steeds beter dat wat ik ook ga doen met mijn leven, taal en creativiteit daarin een centrale plaats verdienen. Dat gevoel van ´dit ben ik en dit wil ik´ is zo waardevol.

In 2022 ga ik enthousiast verder met schrijven. Officiële schrijfdoelen heb ik niet, maar dit is waar ik mij mee bezig wil houden:

  • Groene Dromer: vaker bloggen en meer richting geven aan mijn blog
  • Wendy Schuchmann: bloggen over mijn studie en mijn professionele ontwikkeling
  • Schrijven voor/ over mijn idealen

Hoe ik het concreet ga aanpakken, zal tijdens het schrijven zelf blijken, want mijn plannen en thema´s vertonen veel samenhang. Schrijven over mijn idealen bijvoorbeeld: ik doe dat nu met mijn columnrubriek op LinkedIn, maar ook hier op Groene Dromer heb ik mij vaak uitgesproken over onze samenleving en wat er beter kan. Het verschil is wel dat ik op LinkedIn niet snel over socialisme zal beginnen, terwijl ik op deze blog wel over Dag van de Arbeid heb geschreven en Fidel Castro heb geciteerd. Aan de andere kant vind ik het wel heel belangrijk om open en authentiek te zijn op een zakelijk netwerk, maar hoe ver ik daarin wil gaan, daar ben ik dus nog niet over uit. Gelukkig hoeft dat ook niet, want ik heb genoeg om met mijn connecties te delen.

Dat was het wel even voor nu. Nog twee dagen werken en dan ben ik de rest van het jaar vrij. Met mijn studie, blogs en columns, boeken, streamingdiensten en een mooie omgeving kom ik de dagen wel door.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.