Cultuur, Idealen, Mind

Groene Dromer in beweging

Ja hoor, ik ben er nog steeds en ik schrijf nog steeds, al is het bloggen er een beetje bij ingeschoten. Dat is jammer, want deze blog is belangrijk voor mij. Komende tijd wordt het zoeken hoe ik het bloggen ga integreren in het leven dat ik aan het opbouwen ben. Ik weet nog niet hoe ik het ga doen, maar goed, dat merken we vanzelf wel. Eerst een update.

In mijn eerdere blogpost Daar ben ik weer! vertelde ik over verschillende ontwikkelingen in mijn leven: mijn verhuizing, de publicatie van mijn columns en mijn veranderde visie op autisme. Inmiddels heb ik weer nieuwe inzichten opgedaan en stappen gezet in de richting van een fijner leven. Dromen kan heel goed samengaan met in beweging zijn, en niet alleen dat. Het versterkt elkaar.

Ik vertelde al over mijn columns voor de LinkedIn-pagina van League of Extraordinary People – Rijk, het netwerk van, voor en door rijksambtenaren met een arbeidsbijzonderheid. Wat ik belangrijk vind, is dat ik schrijf vanuit een positieve visie, gericht op mogelijkheden, persoonlijke ontwikkeling en het leveren van een unieke bijdrage. Het is nog niet zo ingeburgerd om met een open blik naar autisme te kijken. Zelf heb ik het ook heel lang als belemmering gezien, en in de loop der jaren ben ik een andere kant op gegroeid. Maatschappelijk ligt dit nog best gevoelig, maar gelukkig worden mijn columns én mijn visie gewaardeerd op LinkedIn. Ik hoop van harte dat deze waardering leidt tot meer kansen en perspectieven. Aan mij en ons zal het niet liggen!

Benieuwd naar mijn columns? Je kunt zo doorklikken. Ik raad je ook van harte aan om de pagina van League Rijk te volgen, want er zijn mooie ontwikkelingen gaande.

Voorstelbericht
Het zijn nog altijd mensen
Met onze capaciteiten en jullie vertrouwen kunnen we ver komen
Autonoom in onze openheid vertellen wij over onze arbeidsbijzonderheid
Vooruit naar die mooie inclusiedroom

Het is je wellicht opgevallen dat ik het in mijn teksten vaak heb over kansen en perspectieven. Dat is niet voor niets: het is een maatschappelijk ideaal van mij én een grote wens voor mijn eigen loopbaan. Inmiddels is het zelfs meer dan een wens. Ik heb namelijk een loopbaanscan gevolgd bij Sandra Braam van Tact Coaching en dat heeft mij ontzettend veel opgeleverd. Zo heb ik een helder inzicht ontwikkeld in wie ik ben en geleerd mijn wensen en behoeften serieus te nemen. Het gaat er niet meer om wat van anderen zou mogen, maar om wat ik zélf wil creëren. Autonomie in denken en handelen is zo belangrijk, zeker als je nog niet zo veel hebt kunnen opbouwen en weet dat er meer in je zit.

Verder heb ik ook echt een nieuwe stap gezet: ik ben begonnen met de bacheloropleiding Algemene Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit! Het is een prachtige studie met specialisaties in Cultuurgeschiedenis (hier heb ik vrijstellingen voor), Kunstgeschiedenis, Letterkunde en Filosofie. Deze disciplines interesseren mij al zo lang en ik ben blij dat ik de moed heb gevonden om mezelf hierin serieus te nemen. Ik kijk ernaar uit om nieuwe dingen te leren, kennis op te doen, van kunst te genieten en mij te ontwikkelen in dit vakgebied.

Dat was het wel even voor nu. Goed om hier weer te zijn.

Een gedachte over “Groene Dromer in beweging”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.