Idealen, Mind

Groene Dromer: meer over mijn blognaam en blogthema’s

Foto door Karyme Franca op Pexels.com

Mijn blog heet Groene Dromer en die naam heb ik niet zomaar gekozen. Het was een uitdaging om een blognaam te bedenken die ik mooi vind en die iets zegt over wie ik ben, waar ik voor sta en wat ik wil met mijn blog. Groene Dromer past bij mij en ik zal je vertellen waarom.

Aanvankelijk was ik van plan om niets over mezelf te delen, maar een niche blog te beginnen. Zoals ik eerder in mijn blogpost Autisme en selectieve openheid vertelde, ben ik behoorlijk klaar met het stigma dat op autisme rust en waar ik wel degelijk last van heb. Ik vond het vervelend dat persoonlijke ervaringen die ik in vroegere online teksten deelde, erbij werden gehaald in situaties waarin ik ergens ontevreden over was, een grens stelde of een impopulair standpunt uitte. Autonoom gedrag van een ‘kwetsbaar’ persoon wordt niet altijd gewaardeerd, zeg maar.

Behalve dat ik geen zin meer had in mensen die op de persoon speelden, wilde ik ook heel graag delen over veganisme en een groene leefstijl. Ik droom van een wereld waarin we fatsoenlijk met al het leven omgaan, waarin we groen en vegan leven. En dat dromen… dat hoort ook wel bij mij. Ik ben een dromer, altijd al geweest. In mijn hoofd is het druk en gezellig – en soms erg irritant en vermoeiend. Het mooie aan die eigenschap is, dat ik durf te dromen over een mooiere wereld en een mooier leven. Het is iets wat bij mij hoort en wat mij helpt om in moeilijke tijden toekomstige lichtpuntjes te zoeken en hoop te houden, hoe wankel soms ook. Mij maak je niet wijs dat ‘het is wat het is’: vaak zijn de dingen zo omdat we als mensheid ervoor kiezen ze zo te houden. Niet alles is maakbaar, maar heel veel wel.

Mijn dromerigheid, hoopvolle en idealistische instelling en groene ideeën maakten dus dat ik koos voor deze blognaam. En hoewel ik blij ben met de naam, ben ik breder gaan bloggen dan ik van plan was. Ik kwam namelijk tot het besef dat mijn veganisme niet op zichzelf staat, maar juist sterk samenhangt met alle andere idealen die ik voor mezelf en de wereld koester. Ik wilde een breder verhaal vertellen over het mooier maken van je eigen leven en dat van anderen. Afwijken van de norm is in dat opzicht niet iets om mij voor te schamen, maar juist iets om trots op te zijn en vol voor te gaan staan. Zoals Greta Thunberg het terecht verwoordde:

Daarom blog ik als Groene Dromer over mijn wandelingen, waarden, ideeën, plannen, oplossingen, zorgen, ergernissen, verwonderingen, idealen, successen en natuurlijk dromen. Over het werken aan mijn eigen leven en de wereld om mij heen. Tot nu toe is veganisme nog niet echt aan bod gekomen, maar ook daar ga ik iets aan veranderen. Dromen zijn er namelijk niet alleen om te dromen. Ze zijn er vooral om te verwezenlijken.

2 gedachten over “Groene Dromer: meer over mijn blognaam en blogthema’s”

 1. Beste Wendy,
  Je hebt me al eens eerder geholpen met jouw inzicht in Autisme.
  Dat je méér bent dan autisme is me uit het hart gegrepen.
  Ook ik ben meer dan reuma.

  Ik heb je zien groeien op Linkedin en kon het niet nalaten je te ‘vangen’ in de volgende Haiku.

  Groet,
  Abraham

  Bloei

  Voor W.

  Ik zag je groeien
  tot wie je geworden bent.
  Ik zie een toekomst.

  Björköby, 2021-06-06.

  Geliked door 1 persoon

  1. Bedankt voor deze mooie reactie! Ik vind het waardevol om mensen te helpen met mijn teksten en ervaringen, en hoop dat steeds vaker te kunnen doen. De toekomst ziet er veel beter uit voor mij dan een aantal jaar geleden. Dat wil ik graag delen met lezers, dat er meer ontwikkeling mogelijk is dan we vaak denken.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.