Cultuur, Mind

Terug op Instagram

Ik ben terug op Instagram! Hierboven zie je mijn profiel wendy_schuchmann1984 en de foto’s die ik tot nu toe op dit profiel heb gepost. Leuk om weer actief te zijn: het is een luchtiger medium dan Twitter, Facebook en LinkedIn en dat vind ik prettig. Op Facebook en Twitter spreek ik mij vaker uit over politiek en maatschappij en op LinkedIn let ik er natuurlijk op dat mijn berichten relevant zijn voor zakelijke contacten. Het is allemaal belangrijk voor mij, maar al die serieuze zaken stemmen mij niet altijd vrolijk. Ik vind het daarom fijn om een plek te hebben waar ik mij op de mooie kanten van het leven kan richten.

Ik was eerder ook actief op Instagram, twee keer zelfs. De eerste keer verwijderde ik mijn profiel omdat ik meer energie wilde steken in andere sociale media, de tweede keer omdat ik door de pandemie en meer persoonlijke kwesties nu niet de natuurwandelingen kan maken die ik wil. Aangezien ik Instagram vooral gebruikte om mijn wandelfoto’s te delen, ging ik het steeds minder leuk en zinvol vinden.

De laatste tijd merkte ik echter dat ik de positieve dingen op social media ging missen, dat het allemaal best zwaar en serieus kon zijn. Ook liep ik berichten en online activiteiten mis, en contacten die bijna uitsluitend op Instagram actief zijn. Tijdens een recent telefoongesprek kwam ik tot het besef dat ik ook wel veel druk op mezelf legde door per se allemaal mooie natuurfoto’s te willen delen, dat het ook prima is om ander soort foto’s te delen en om af en toe niets te delen. Want hoeveel wandelen ook voor mij betekent: op dit moment kan ik niet zo vaak en zo ver wandelen als ik zou willen, en mijn leven bestaat uit nog veel meer dan wandelen.

Mijn liefde voor kunst en cultuur, bijvoorbeeld. Mijn creatieve ambities. Mijn dromen en wensen voor de toekomst. Mijn overdenkingen. Mijn theemomentjes en mijn enthousiasme voor vegan food. Dat is er ook allemaal en dat kan ik ook delen.

In mijn blogpost Autisme en selectieve openheid schreef ik dat ik meer ben dan mijn autisme. Ik ben ook meer dan mijn wandelliefde. Net als ieder mens ben ik meer dan welke categorie, activiteit of interesse ook en dat wil ik laten zien in de content die ik deel, op social media en op mijn blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.