Cultuur, Mind

Wereld Introversiedag 2021

Foto door Thought Catalog op Pexels.com

Het is Wereld Introversiedag, een dag om stil te staan bij de behoeften en sterke kanten van introverte mensen. Mensen als ik dus. Want in onze schreeuwerige, haastige consumptiemaatschappij is extraversie nog steeds de norm. Al die interessante boeken, artikelen en blogberichten hebben dat nog niet kunnen veranderen, en deze blogpost gaat dat ook niet doen. Dat weerhoudt mij er niet van om hem te schrijven.

Vandaag hang ik nogal op YouTube rond. Er is zo veel mooie muziek, er zijn zo veel interessante filmpjes en documentaires. Ik luisterde naar My Life, The Longest Time, Uptown Girl en Goodnight Saigon van Billy Joel, The Scatman en Scatmans World van Scatman John, diverse linkse liederen, en historische Friends-parodieën. Als muziek- en geschiedenisliefhebber ben ik vaak op YouTube te vinden en vaker dan ik zou willen moet ik mezelf dwingen om verder te gaan met mijn dag. Anders blijf ik bezig.

Maar ook de boeken laten mij niet los, of ik laat de boeken niet los, dat kan natuurlijk ook. Zo heb ik vorig jaar voor de Hebban Reading Challenge 2020 niet de voorgenomen 52, maar 62 boeken gelezen. Voor dit jaar heb ik mij weer voor 52 ingeschreven, maar ik sluit niet uit dat het er meer gaan worden. Weet je hoe heerlijk het is om te lezen? Om weg te dromen, te ontdekken, te leren, te genieten van taal en inhoud? Om alleen te zijn met je boek of e-book, maar daar niet alleen in te staan, omdat je weet dat er altijd mensen zijn geweest die hielden van verhalen vertellen, en mensen die hielden van de verhalen? Omdat je weet dat jij zelf ook een verhalenverteller kunt zijn, zolang je maar je eigen verhaal vertelt? 

Laat dat nu precies zijn wat ik wil met Groene Dromer: mijn verhalen vertellen, mijn stem vinden, mijn ideeën ontwikkelen. Mijn plekje op internet, waar ik kan zeggen wat ik vind en kan zijn wie ik ben. Vastomlijnde plannen met mijn blog heb ik niet: het gaat mij in de eerste plaats om schrijven, delen en leren. Vertellen wie ik ben en waar ik van droom, aansluiten bij gelijkgestemden, steeds beter worden in wat ik graag doe. Op mijn digitale droomplek bepaal ik hoe mijn wereld eruitziet. Nu de echte wereld nog. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.